zaterdag 19 oktober 2013

Onbetrouwbaar Amerika

Toen Kennedy president was vonden we (niet dat ik toen al geboren was) Amerika allemaal een geweldig land en een waardig leider van de vrije wereld. Daar is steeds meer de klad in gekomen en het wordt telkens erger. Ik zet even een paar dingen op een rijtje:
  • Irak: zinloze oorlog. Geen hulde ook aan Balkenende, die zich gewillig mee heeft laten slepen.
  • Guantanamo Bay: je kunt niet tegelijk een rechtsstaat zijn en op Cuba verdachte baardmensen waterboarden
  • NSA: het is niet netjes om de post van de hele wereld open te maken. Het is zelfs erg onfatsoenlijk en het is helemaal onfatsoenlijk om de aandacht daarvan af te leiden door de klokkeluider in de beklaagdenbank te zetten. Jammer dat de hele wereld daar intrapt.
  • Fiscal cliff: de halve garen van de Tea Party gijzelen de Republikeinse partij en de Republikeinse partij gijzelt de regering van Amerika en Amerika gijzelt de hele wereld. Een stel hilbillies (Sarah Palin en dat soort volk) kan de wereldeconomie aan het wankelen brengen. Omdat ze liever hebben dat mensen creperen dan dat ze meebetalen aan hun ziektekostenverzekering.
  • En tot slot: het is een onvervalste plutocratie, waarin publieke functies zo ongeveer te koop zijn (zonder geld word je in ieder geval niet gekozen).
Iemand meer?

Geen opmerkingen: