vrijdag 21 december 2007

Ik wil er niks over horen:


Dat Kerstmis helemaal geen feest is. Dat je je familie helemaal niet aardig vindt of dat je er in ieder geval geen gesprek meer mee kunt voeren zonder ruzie te krijgen, of de zenuwen (dit voor de binnenvetters). Dat je er gek van wordt twee dagen binnen te zitten met te veel eten en drinken, niks op tv en te weinig computers om allemaal tegelijk te kunnen Internetten.

En dat je niet van plan bent één poot te verzetten voor de Wereldvrede, Global Warming (dat hoeft trouwens ook niet, want het sneeuwt) of Zielige Mensen.

En dat iedereen toch doet alsof en hoe hypocriet dat niet is.

Want dat weten we allemaal allang en we gaan het hier dus ook nog niet eens een keer breed uitmeten. Is dat begrepen?

Ik heb nog wel een goed doel voor jullie waarbij je je geld gewoon terugkrijgt: www.kiva.org. Je kunt daar 25 dollar uitlenen aan een Afrikaanse boer die een varken wil kopen, zodat hij wat meer te eten heeft voor zijn kindertjes, of te drinken voor zichzelf, zonder zich over te leveren aan de plaatselijk loan shark. En na een paar maanden krijg je je zuurverdiende centen terug.

Kun je je toch nog even koesteren in welbehagen dat je Iets Goeds hebt gedaan voor iemand die het Meer Nodig heeft vóór je je vierde borrel inschenkt (die ene die je eigenlijk niet meer had moeten nemen, omdat je daarna toch weer begon over iets waaraan je je altijd zo geërgerd had bij ..., terwijl het eigenlijk net een beetje leuk begon te worden) en het doet toch geen pijn in je portemonnee. Dat spreekt mij dan weer erg aan.

En zo heb je toch nog een beetje kerstgedachte.

Geen opmerkingen: